Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z mięsem na kapuście"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 236
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 531
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 236
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 531
Składniki
Bułkę namoczyć. Mięso zemleć razem z cebulą i odciśniętą bułką. Wszystko wyrobić z jajkiem i doprawić.
Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nadziewać farszem i zlepiać. Wrzucać na osolony wrzątek, gotować 5-7 minut od wypłynięcia.
Kapustę poszatkować. Na 2 łyżkach masła zeszklić cebulę, dodać kapustę, oprószyć solą i pieprzem. Chwilę smażyć, podlać wodą i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koper i zagęścić zasmażką przygotowaną z pozostałego masła i mąki. Pierogi podawać na kapuście i z przesmażonymi plastrami boczku.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium