Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z pieczarkami"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1026
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1196
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12225
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1026
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1196
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12225
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmiel. Dodaj obie mąki, jajka, szczyptę soli. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj, wytnij duże krążki.
Uduś na maśle pokrojoną cebulę, pieczarki. Przypraw. Porcje farszu nakładaj na krążki. Mocno zlep brzegi. Pierogi obtocz w jajku i bułce tarce. Usmaż na oleju.
Podgrzej śmietanę. Dodaj natkę. Przypraw sos do smaku, polej gorące pierogi.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Bella Relaks