Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z serem i ziołami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 8
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 80
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 8
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 80
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
Składniki
Mąkę przesiej przez sito, dodaj sól. Wlewaj stopniowo bardzo gorącą wodę. Dodaj masło. Ciasto wymieszaj najpierw łyżką, dolej zimną wodę, zagnieć. Odłóż na 20 minut.
Ser, jogurt, szczypiorek i rozmaryn wymieszaj. Przypraw. Ciasto podziel na dwie części, obie rozwałkuj. Na jednym placku kładź kulki farszu, przykryj drugim, pokrój w kwadraty, zaklejaj brzegi.
Gotuj 5 minut, wyjmij. Podawaj z suszonymi pomidorami.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień