Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z truskawkami bardzo się u nas chętnie jada. Podaję je polane masłem ze zrumienioną bułką tartą. Sekret ich powodzenia tkwi po części w cieście z dodatkiem mąki kukurydzianej.
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1387
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1387
Składniki
Z ww składników zagniatamy elastyczne ciasto
Ciasto dzielimy na 2 - 3 części i rozwałkowujemy dość cienko. Za pomocą okrągłej foremki wycinamy kółka
Na środku każdego kółeczka kładziemy truskawkę i zlepiamy pierogi
W dużym garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę i wrzucamy na nią pierogi, gotujemy ok 3 min od ponownego zagotowania się wody
Po 3 minutach gotowania pierogi wyławiamy łyżką cedzakową i polewamy masłem z bułką. Słodzimy