Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkiem niedawno spróbowałam zrobić farsz z tego właśnie twarogu i ziemniaków. Ale z samym twarogiem są jeszcze lepsze. Polecam do wypróbowania.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Ciasto: ---------- 3 szklanki mąki 1 łyżeczkę soli 100 g masła 1 szklanka gorącej wody Do miski wsypać mąkę, zrobić w niej dołek, wrzucić masło i sól, zalać wodą. Wymieszać drewnianą łyżką a po lekkim przestygnięciu-przełożyć na blat i dokładnie wyrobić. Przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny aby "wypoczęło". Ciasto jest mięciutkie i elastyczne.
Ser zmielić, wymieszać z pieprzem i papryką. Soli nie musimy dodawać bo ser jest wystarczająco słony.
Tartą bułkę zrumienić na suchej patelni, dodać masło i mieszać do rozpuszczenia. Polać ugotowane pierogi. Na środku talerza można umieścić 1-2 łyżki kwaśnej śmietany.