Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki, mm.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Wiśnie myjemy, osuszamy i drylujemy (kilka odkładamy do dekoracji).
Ciasto: mąkę przesiewamy do miski, wlewamy mleko i wbijamy jajko. Zagniatamy elastyczne ciasto. Rozwałkujemy. Literatką wykrawamy kółka. Na każde kładziemy po 1-2 wiśnie, składamy na pół, zlepiamy brzegi. Pierogi wkładamy partiami do lekko osolonego wrzątku. Gotujemy 3-4 minuty od wypłynięcia.
Sos: żółtka wkładamy do miski, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i olejek, mieszamy. Ubijamy na parze. Studzimy. Pierogi polewamy sosem i oprószamy cynamonem. Dekorujemy miętą i wiśniami, Smacznego.