Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi ze szpinakiem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1022
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11997
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1022
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11997
Składniki
• Mąkę wymieszaj z wodą, dodaj żółtko, szczyptę soli, łyżkę masła. Wyrób ciasto, Odłóż na kwadrans.
• Olej rozgrzej na patelni, dodaj szpinak, pokrojoną w kostkę cebulę, sól, pieprz. Uduś. Schłodź. Dodaj posiekane orzechy, pokrojony ser lub pokrojone ziemniaki.
Wymieszaj farsz. Ciasto rozwałkuj, wykrawaj krążki, nakładaj farsz, zaklejaj, gotuj, odcedź. Podawaj na ciepło z masłem.Źródło: Dobry Tydzień