Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie jak co roku przygotowuję pierożki na święta, oczywiście robię większą ilość ,mrożę i podaję na sylwestra.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 272
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 272
Składniki
Szpinak podgrzewamy pod przykryciem do momentu rozpuszczenia, dodajemy masło oraz fetę, chwilę mieszamy. Przyprawiamy odrobinę i odstawiamy do wystygnięcia.
Na stolnicy wyrabiamy ciasto z podanych składników, uważając aby się nie poparzyć, zagniatamy do momentu nabrania przez ciasto elastyczności.
Odkrawamy kawałek i rozwałkowujemy cienko, pozostałe ciasto trzymamy pod przykryciem. Nakładamy farsz i modelujemy ręcznie bądź dla ulepszenia gotowej maszynce. Smacznego!