Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi ziemniaczane z jajkiem"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20693
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 54
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5202
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20693
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 54
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5202
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 66
Składniki
Ciasto: mąkę, olej i szczyptę soli zagnieć z letnią wodą na gładkie, elastyczne ciasto.
Farsz: ziemniaki i soczewicę zmiel. Jajko pokrój w kostkę. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Razem z jajkiem dodaj do ziemniaków i soczewicy. Wymieszaj, przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Ciasto cienko rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. Na każdym ułóż porcję farszu, dokładnie zlep. Pierogi gotuj 4 min w osolonej wodzie. Podawaj polane cebulką z boczkiem.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie