Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierożki dyniowo-ziołowe"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 217
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 217
Składniki
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Włożyć pokrojoną dynię i piec przez godzinę. Ostudzić, oddzielić od skórki, i rozgnieść miąższ widelcem. Doprawić solą, pieprzem, dodać zioła.
Z podanych składników zagnieść ciasto, dodając tyle wody, ile mąka przyjmie. Rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać.
Gotować we wrzącej, osolonej wodzie około 7 minut od wypłynięcia. Podawać ze stopionym masłem, szczypiorkiem i parmezanem.
Do farszu z dyni można dodać ugotowaną czerwoną soczewicę lub ciecierzycę – dzięki temu danie będzie bardziej sycące.
ok. 100 minutŹródło: Twoje Imperium