Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierożki faszerowane mięsem mielonym"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5891
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 88
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 57
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5891
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 88
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 57
Składniki
Rozgrzej olej na patelni i smaż pokrojoną cebulę i paprykę przez 4-5 minut. Dodaj posiekany czosnek i ziele angielskie i trzymaj na patelni przez minutę.
Dodaj wcześniej podsmażone mięso mielone i przecier pomidorowy. Wymieszaj i odstaw.
Ułóż prostokątne kawałki ciasta francuskiego na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym z 4 kawałków połóż po 3 łyżki nadzienia.
Farsz nakładaj tak, by z dwóch stron zostało 3 cm wolnego ciasta. Zawiń narożniki tak, by pierożki miały kształt indiańskiej łódki. Pokrusz fetę na wierzchu.
Piecz w 200 st. C przez 15-20 minut. Podawaj z sałatą i listkami kolendry.Źródło: Olivia