Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierożki krucho-drożdżowe"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 365
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 394
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14768
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 365
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 394
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14768
Składniki
Przepis przysłała Anna Bratek z Sieńska
Farsz: mięsa ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, zmiel. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do mięs, przypraw.
Ciasto: śmietanę połącz z drożdżami i szczyptą soli. Dodaj mąkę i masło, wyrób. Chłodź godzinę. Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka. Ułóż farsz, zlep. Pierożki posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp sezamem. Piecz 20 min w 180°C.
Czas przygotowania 70 min. Ilość porcji 6 cena za porcję 1,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie