Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierożki na słodko z malinami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Mąkę połącz z łyżką oleju i solą. Zagniataj, dolewając 2/3 szklanki gorącej wody. Uformuj kulę, przykryj ją gorącym talerzem lub miską. Odstaw na około 15 minut.
Przepuść twaróg przez praskę. Połącz go z żółtkiem, cukrem waniliowym i kryształem. Dopraw cynamonem i skórką otartą z cytryny.
Ciasto podziel na 4 części. Trzy części nakryj folią spożywczą (zapobiegnie to wysuszaniu), czwartą rozwałkuj. Szklanką wykrawaj koła. Tak samo postępuj z pozostałym ciastem. Na każdy krążek nałóż łyżeczkę farszu. Formuj pierogi, starannie zlepiając brzegi.
Zagotuj 3 l wody, dodając łyżkę oleju i łyżeczkę soli. Wrzucaj pierogi na wrzątek, gotuj około 2 minuty od wypłynięcia. Wyjmij łyżką cedzakową. Podawaj posypane malinami.
Czas przygotowania ok. 60 min; porcja - 330 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety