Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierożki z buraczkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Mąkę przesiej, zalej połową szklanki wrzątku, wymieszaj łyżką, zalej połową szklanki zimnej wody, dodaj masło i sól, wyrób ciasto. Buraki ugotuj, zetrzyj wymieszaj z ricottą i przyprawami.
Ciasto rozwałkuj, pokrój na prostokąty, kładź farsz, sklej. Gotuj w osolonej wodzie. Na rozgrzanym maśle smaż kurki, przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Duś 10 minut, dodaj orzechy, wymieszaj. Pierożki podawaj z sosem i żółtym serem.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień