Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepadają za nimi nie tylko najmłodsi ale i starsi. Są bardzo smaczne i pięknie pachną malinami.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Gorącą wodę przelać do półlitrowego kubka, dodać masło . Mieszać aż masło się rozpuści. Do miski przesiać mąkę, dodać sól i wlać gorącą wodę z masłem. Przemieszać drewnianą łyżką (bo jest gorące). Po chwili przełożyć na blat i wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Uformować kulę, przykryć miską i odstawić na pół godziny by ciasto "odpoczęło:
Oba serki dokładnie zmiksować z cukrem pudrem. Dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladę. Wymieszać. Wstawić na pół godziny do lodówki by masa trochę stężała bo jest dosyć rzadka i trudno się zlepia pierogi. Ciasto cienko rozwałkować, wycinać krążki i na każdy kłaść po łyżeczce serka oraz po 2-3 maliny. Zlepiać. Gotować 2 minuty po wypłynięciu. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać śmietankę. Wymieszać dokładnie i polać pierożki przed podaniem. Udekorować świeżymi malinami.