Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierożki ze szpinakiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10833
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 266
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10833
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 266
Składniki
Z mąki, szczypty soli, jajek, 40 ml oleju i 2 łyżek wody zagnieć ciasto, odłóż na 30 minut do lodówki. Obraną cebulę oraz 2 ząbki czosnku posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj opłukany i grubo posiekany szpinak (możesz także użyć mrożonego), duś 3 min. Wrzuć ser ricotta. Dopraw nadzienie solą i pieprzem.
Ciasto cienko rozwałkuj, szklanką wycinaj kółka. Na każdym ułóż porcję farszu. Złóż na pół i zlep brzegi. Pierogi gotuj w osolonym wrzątku 5 minut od wypłynięcia.
Dymkę i pozostały czosnek oczyść, posiekaj, przesmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj pokrojone pomidorki i pierogi, wymieszaj. Posyp danie natką i parmezanem.
porcje, czas ok. 60 min; porcja – 510 kcal, cena 4,40 złŹródło: Świat kobiety