Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierś gęsi w żurawinie"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 92
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 190
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 211
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 418
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 71
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 92
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 190
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 211
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 418
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 71
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna
Piersi gęsi natrzyj czosnkiem granulowanym, posyp majerankiem, solą i pieprzem. Ułóż w formie, przykryj folią, wstaw na noc do lodówki.
Mięso posyp żurawiną, podlej wodą. Piecz pod przykryciem 2 godziny w temp. 200°C. Pół godziny przed końcem zdejmij pokrywkę, żeby gęś się zarumie niła. Podczas pieczenia piersi gęsi często podlewaj tworzącym się sosem.
<strong>Czas przygotowania 130 min, ilość porcji 12, cena za porcję 6,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie