Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PROSTE I SMACZNE... TANIE TEŻ
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 923
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 71
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 923
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 71
Składniki
Pierś indyka umyj i osusz. Natrzyj oliwą, osól, popieprz, natrzyj czosnkiem. Wóż do żarodopornego naczynia, którego dno jest zalane olejem, odstaw do lodówki na 20- 30 minut. W tym czasie umyj i obierz pory, następnie pokrój w plastry. Pierś nalezy wstawić do piekarnika na ok 40 minut. Piecz w temperaturze do 180 stopni. Na patelnie z oliwą wrzuć pory, przypraw solą i pieprzem, dolej wody. Duś pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.
Pod koniec pieczenia mięsa, zdejmij (tylko ostrożnie!) przykrywe naczynia żaroodpornego. Na wierzch piersi ułóż plastry sera żółtego. Jeśli ktoś dba o cholesterol zamaist plastrów proponuję wiórki ze startego sera. Przykryj, piec trzeba aż ser zacznie się topić.
Mięso pokrój w grubsze plastry. Nałóż na talerz. Nałóż pory, można również zrobić pierzynkę z pora na piersi indyczej. Podawać można w zasadzie ze wszystkim: ziemniakami, puree, frytkami i ryżem,a nawet z chlebem.
Dodatkowym atutem tego dania jest fakt, że super smakuje nawet jak mięso ostygnie. Wtedy można zrobić sobie np. kanapeczkę ;-)
POLECAM!