Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś indyka z papryką i natką"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Mięso umyj, wytnij w nim głęboką kieszeń. Papryki umyj, 2 rozetnij, usuń pestki, strąki pokrój w kostkę. Natkę posiekaj. Twaróg połącz z musztardą i żółtkiem. Przypraw solą oraz pieprzem. Dodaj natkę i paprykę. Wymieszaj. Kieszeń w mięsie napełnij farszem. Otwór zepnij wykałaczkami. Pieczeń ułóż w brytfance. Stop 2 łyżki masła, polej nim mięso. Piecz 75 minut w temp. 200oC.
Cebule obierz, pokrój na cząstki. Dodaj do mięsa po 45 minutach pieczenia. Wino wymieszaj ze szklanką wody. Podlej mięso ok. 15 minut przed wyjęciem z piekarnika. Pozostałe papryki oczyść, pokrój na cząstki. Marchewki obierz (ew. pozostaw trochę naci), opłucz. Gotuj w osolonym wrzątku. Po 8 minutach dodaj paprykę i groszek. Chwilę gotuj, następnie odcedź, wywar zachowaj.
Przed podaniem warzywa podsmaż na reszcie masła. Wywar wymieszaj ze śmietaną, zagotuj, zagęść zasmażką. Warzywa i sos podawaj do gotowej pieczeni.Źródło: Naj