Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kawy z drobiem to świetny szybki obiad, gotowy w kilkanaście minut. A smak nieziemski.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 144
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 180
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 936
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 144
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 180
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 936
Składniki
Dla 2-3 osób. Do tego dania najlepsze jest świeżo rozmrożone mięso. Pierś oczyścić, opłukać i osuszyć. Mięso pokroić w średnią kostkę, przełożyć do plastykowego worka, oprószyć solą, pieprzem i kawą. Wszystko wymieszać przez potrząsanie i odstawić na kilka minut.
Na rozgrzaną grubą patelnię wlać łyżkę oleju. Rozłożyć kawałki mięsa i szybko przesmażyć na średnim płomieniu. Mięso obrócić na drugą stronę rumienić, zmniejszyć płomień i po chwili dolać odrobinę wody. Przykryć patelnię i wolno dusić około kilka , kilkanaście minut, w zależności od wielkości mięsa. Gotowe. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.