Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierś kurczaka z grejpfrutem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Piersi kurczaka op łucz, osusz, pokrój na 4 płaty. Rozbij je lekko przez folię, oprósz solą, pieprzem i mieloną kolendrą. Oczyść marchew i por, pokrój w słupki. Umyty grejpfrut obierz, wyfiletuj.
Na mięsie rozłóż część warzyw i fileciki grejpfruta. Zwiń roladki, zwiąż i obsmaż na maśle z resztą warzyw. Zalej bulionem. Duś 30 min. Zapraw śmietaną z łyżką mąki. Ozdób ziołami i drugim grejpfrutem.
czas ok. 50 min; porcja – 370 kcal, cena 4,20 złŹródło: Świat kobiety