Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś kurczaka z żurawinami i chrzanem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8324
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 184
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 412
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8324
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 184
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 412
Składniki
Żurawiny wymieszaj z chrzanem. Piersi umyj, osusz. Natrzyj tymiankiem, solą i pieprzem. Oddziel połówki, w każdej natnij kieszonkę. Kieszonki wysmaruj czosnkiem, napełnij żurawinami z chrzanem.
Odłóż na godzinę do lodówki. Po tym czasie zepnij kieszonki wykałaczkami. Owiń każdą pierś boczkiem. Usmaż na złoto na oleju.
Na drugą patelnię wlej kremówkę, zagotuj. Włóż obsmażone piersi. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Duś 10-15 minut na wolnym ogniu, kilka razy obracając. Podawaj np. z kalafiorem.Źródło: Chwila dla Ciebie