Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy trwa, więc proponuję bardzo apetyczne mięso z dodatkiem kurek, które jest delikatne i smaczne ;)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
3 pojedyncze piersi kurczaka pozbawić błon, tłuszczu i umyć, po czym wytrzeć do sucha. Z oliwy i przypraw przygotować marynatę (najlepiej od razu w pojemniku, w którym da się "ułożyć" mięso). Piersi dokładnie natrzeć marynatą i na noc schować do lodówki.
Na drugi dzień przełożyć zamarynowane mięso na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron przez ok. 3-4 min. Potem dusić we własnym sosie przez kolejne 10 min. z każdej strony. Na maśle usmażyć pokrojoną cebulę, dodać umyte i pokrojone kurki. Następnie dolać wywaru, a na końcu zawiesinę z mąki i kremówki. Doprawić do smaku. Gotowe mięso pokroić w plastry i polać gotowym sosem. Smacznego!