Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierś z indyka w piwnym płaszczyku"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 75
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 243
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 75
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 243
Składniki
1Filet z indyka opłucz, osusz. Mięso potnij na małe kawałki. Każdy lekko rozbij i posyp solą oraz pieprzem. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Mąkę wymieszaj mikserem z jajkami, wodą oraz piwem. Ciasto odstaw na 20 minut.
Świeże warzywa umyj, wytrzyj do sucha. Papryki rozetnij, oczyść z pestek. Strąki pokrój w cienkie paseczki. Sałatę porwij na kawałki. Suszone pomidory osącz, potnij w paseczki. Zachowaj trochę zalewy z pomidorów.
Kawałki mięsa zanurzaj w cieście piwnym. Wkładaj na rozgrzany głęboki olej. Smaż na rumiano. Rozdrobnione warzywa wymieszaj z pokruszoną fetą. Skrop odłożoną zalewą. Wymieszaj. Podawaj z kąskami indyka.Źródło: Naj