Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka sous vide, to nic innego jak sposób przygotowania mięsa, które jest początkowo gotowane w próżni, a następnie podsmażone na patelni. Kaczka przyrządzona tą metodą jest niezwykle soczysta, krucha i pełna smaku. Do zrobienia kaczki metodą sous vide możecie posłużyć się specjalnym sprzętem lub zwykłymi workami próżniowymi, w które należy zapakować filety. Następnie piersi z kaczki przekładamy do garnka i gotujemy w temperaturze 60 stopni. Dzięki obsmażeniu mięsa na patelni, skórka kaczki się pięknie przyrumieni i będzie wyglądała jeszcze apetyczniej na talerzu.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 14
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 14
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
Piersi z kaczki umyj i osusz. Skórę kaczki natnij w poprzeczna kratę. Każdy kawałek mięsa oprósz z dwóch stron solą oraz pieprzem. Na każdym kawałku kaczki połóż po gałązce świeżego rozmarynu.
Kawałki kaczki zapakuj oddzielnie w próżniowe worki, następnie zapakowane mięso umieść w garnku z wodą rozgrzaną do 60 stopni. Kaczkę gotuj zachowując tę temperaturę przez około 2 godziny.
Ugotowane piersi z kaczki rozpakuj z worków i umieść na suchej patelni skórą do dołu. Podsmażaj przez około 5 minut. Następnie obróć kaczkę skórą do góry i smaż mięso przez kolejne 2 minuty.
Usmażoną kaczę pokrój na plastry po około 5 minutach od momentu ściągnięcia jej z patelni. Serwuj z ulubionymi dodatkami.