Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś z kaczki z orzechami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
ok. 35 minut.
Piersi umyć, osuszyć, naciąć ukośnie ostrym nożem, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem i suszonym tymiankiem, odstawić na 30 min do lodówki.
Schłodzone piersi zrumienić na silnym ogniu, kładąc na suchej patelni skórą do dołu. Zdjąć z patelni, dolać łyżkę oleju, zeszklić obraną i drobno posiekaną cebulę, dodać sos sojowy, mielone orzechy, miód, imbir, szczyptę chili, 1/2 łyżeczki kurkumy, 2 liście laurowe. Dusić 5 min pod przykryciem. Podlać szklanką wrzątku, usunąć liście laurowe, sos zmiksować na gładko. Wymieszać z siekanymi orzechami.
Mięso przełożyć do brytfanki, obłożyć gruszkami, polać sosem orzechowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C, piec ok. 10 min. Piersi pokroić, polać sosem, udekorować gruszką, oprószyć cynamonem.Źródło: Twoje Imperium