Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kombi. Mięso i dodatek w jednym piekarniku.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 16
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 16
Składniki
W misce wymieszałem oliwę, przeciśnięty czosnek, sok z cytryny i przyprawy. Umyte, osuszone piersi włożyłem do marynaty i zostawiłem na godzinę w lodówce. Grillowałem około 8 minut z każdej strony (pierś była bardzo gruba). Jeżeli piersi są cieńsze (lub przekrojone) zazwyczaj wystarcza 5-6 minut.
Dodatkiem były frytki z piekarnika, dlatego wstawiłem frytki 20 minut wcześniej, a następnie nad nimi rozłożyłem ruszt do mięsa i piekłem dalej razem.
Smacznego