Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantny filet podany z sałatką z rukolą i orzechami. Filet można zamarynować kilka godzin wcześniej dla lepszego smaku.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1595
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 82
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 404
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1595
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 82
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 404
Składniki
przygotować marynatę ( na jeden filet) 3 łyżki sosu sojowego wymieszać z pokrojonym w plasterki czosnkiem i imbirem, dodać ok 3 łyżki wody, łyżkę sosu chili, łyżeczkę soku z cytryny i szczyptę pieprzu. Wszystko wymieszać i zalać filet. Dla lepszego smaku można zamarynować kilka godzin wcześniej i trzymać w lodówce.
Pomidora pokroić w półplasterki, Cebulę w piórka. Rukolę ułożyć na talerzu, poukładać pomidory, cebulę, posypać orzechami. Wszystko polać sosem.
Mięso wyciągnąć z marynaty i przełożyć na rozgrzaną patelnię. Smażyć kilka minut na jednej stronie, następnie smażyć kilka minut na drugiej po czym wlać na patelnię marynatę i dusić mięso jeszcze przez kilka minut. Przełożyć na talerz i podawać Smacznego.