Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad dla każdego. Zapraszam na filmik.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1043
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1264
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12676
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1043
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1264
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12676
Składniki
Piersi z kurczaka oczyścić z błonek ,umyć i osuszyć. W pojemniku lub szklanym naczyniu wlać jogurt, dodać wszystkie przyprawy, czosnek pokroić w drobną kostkę i wszystko to zamieszać włożyć kurczaka, dobrze zamieszać ,aby zanurzył się w marynacie i przykryć naczynie filią. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po godzinie marynowania w jogurcie, pierś wyciągamy z marynaty kroimy na male kawałki . Na patelnie wrzucić masło klarowane ,rozpuścić wrzucic kurczaka pokrojonego oraz całą marynatę. Smażyć na średnim ogniu przez kilka minut .Na drugiej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki. Kiedy kurczak jest już usmażony na koniec dodać nasze pieczarki i jeszcze dwie minuty podsmażyć z kurczakiem.
Gotowy kurczak podajemy z sosem przygotowanym ze składników na sos. Posypujemy koperkiem , podajemy z ulubioną sałatką. Już jutro 27 kwietnia ukaże się film na Youtube ,to zobaczysz krok po kroku jak zrobić ten przepis. Buon appetito!