Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy obiad
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Kurczaka pokroić w dużą kostkę. Polać oliwą, osolić , popieprzyć, wymieszać. Odstawić na pół godziny do lodówki, następnie usmażyć i odłożyć na bok.
Cebulę, posiekać, wrzucić na rozgrzaną oliwę, zeszklić, dodać pokrojoną w paski paprykę. Dolać odrobinę wody i podusić chwilę. Dodać pokrojoną w kostkę dynię, podlać wodą i pod przykryciem gotować na małym ogniu.
Gdy dynia będzie już miękka, dodać śmietanę - wymieszać, dodać wcześniej usmażonego kurczaka oraz oliwki. Całość wymieszać i doprawić do smaku.