Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub pieczywem.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 127
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 370
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 94
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 127
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 370
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 94
Składniki
Mieszankę warzywną ugotować w osolonej wodzie, uważając by nie rozgotować, odsączyć. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Kiełbasę pokroić w talarki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, partiami zrumienić mięso, obsmażone mięso przekładać do rondla. Na tej samej patelni podsmażyć kiełbasę i przełożyć do mięsa. Na koniec zeszklić cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i również przełożyć do mięsa. Doprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz ziarenkami pieprzu. Całość podlać wodą – tak, aby przykryła mięso i dusić około 20 min., aż mięso będzie miękkie. Wtedy dorzucić przygotowane warzywa i przyprawić do smaku. Następnie zagęścić gulasz. W miseczce wymieszać 2 łyżki mąki z zimną wodą i dolać do gotującego się gulaszu. Dodać posiekany szczypiorek, wymieszać. Pogotować jeszcze około 5 min., na koniec w razie potrzeby doprawić.