Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierś z kurczaka z serem i ogórkiem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 265
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 265
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Ogórki obrać, przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki. Mięso pokroić w plastry, lekko rozklepać, oprószyć solą, pieprzem i papryką.
Na każdy położyć plaster sera i kilka słupków ogórka, zawinąć i związać lub spiąć.
Na oleju usmażyć mięso na złoty kolor. Zdjąć z patelni, wlać na nią wino i śmietanę. Gdy się zagotują, dodać musztardę i masło.
Doprawić solą i pieprzem, gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu. Polać mięso, udekorować koprem.
Warto wypróbować oryginalną musztardę Dijon. Jest droższa od innych, ale ma dużo bardziej wyrazisty smak.Źródło: Twoje Imperium