Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piersi kurczaka w owocach"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1653
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1572
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1653
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1572
Składniki
Piersi opłucz, osusz, natrzyj solą oraz pieprzem. Każdą pierś owiń w plasterki boczku. Obsmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do brytfanny, zapiekaj w 160 st. 15-20 minut. Truskawki oczyść, pokrój na ćwiartki. Wrzuć na tę samą patelnię, krótko przesmaż.
Dodaj osączony zielony pieprz, likier amaretto i wywar. Zagotuj, poczekaj aż część płynu odparuje. Sos zdejmij z ognia. Dodaj zimne masło. Mieszaj, aż się rozpuści. Sos dopraw solą i pieprzem. Polewaj upieczone mięso.
Czas ok. 40 min; porcja – 470 kcal, cena 4,50 zł.Źródło: Świat kobiety