Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne drobiowe mięso, z cytrynowo- rozmarynową nutą.
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 15
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 227
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 15
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 227
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Składniki
Piersi z kurczaka przekroić wzdłuż na pół, tak żeby z każdej powstały dwa cieńsze kotlety, natrzeć solą, posypać pieprzem, dość mocno skropić sokiem z cytryny i sosem sojowym. Odstawić na pół godziny. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, po kilka minut z każdej strony, tak aby miały ładny, złoty kolor. Cukinie pokroić w plasterki, również skropić sokiem z cytryny, dodać rozmaryn, sól, pieprz. Wymieszać, odstawić na 10 minut. Następnie podsmażyć na łyżce oliwy, podlać odrobiną wody, dodać miód. Cukinię dusić około 10 minut, pod przykryciem. Gotową cukinię posypać startym serem żółtym, wyłożyć na talerz. Na wierzch ułożyć upieczone kawałki fileta z kurczaka.
Smacznego.