Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piersi z kurczaka nadziewane burakami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Buraka umyj, obierz i pokrój w cienkie pałeczki. Filety z kurczaka opłucz, osusz i naszpikuj pałeczkami z buraka.
Mięso posól, połóż na patelni lub w brytfannie z rozgrzanym olejem i smaż powoli ze wszystkich stron. Następnie wstaw mięso do piekarnika i piecz, aż do miękkości.
Na patelni podsmaż chrzan, wlej mleko i wymieszaj. Całość zagotuj. Masło rozpuść w rondelku, posyp mąką i stale mieszając, przygotuj jasną zasmażkę. Dodaj do mleka z chrzanem i gotuj na małym ogniu.
Pod koniec wlej do sosu śmietanę i wrzuć pistacje. Następnie dopraw solą i zagotuj. Piersi z kurczaka pokrój w plasterki i zalej sosem chrzanowym. Podawaj z czarnym ryżem.Źródło: Na żywo