Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki są uniwersalne, tak jak piersi z kurczaka. Ich połączenie to idealne danie.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Kurczaka pokroiłem na niewielkie kawałki, przyprawiłem i podsmażyłem na rumiano.
Pieczarki obrałem, pokroiłem w plasterki. Cebulę posiekałem w kosteczkę, podsmażyłem na złoto, dodałem pieczarki i dusiłem razem.
Do pieczarek dołożyłem kurczaka, podlałem śmietaną i podgrzewałem do gęstości. W miarę potrzeby doprawiłem.
Normalnie to danie posypałbym natką pietruszki, ale że miałem świeży szczypiorek to on posłużył mi za zieleninę do obiadu.
Przemycamy zdrowie: Do przypraw można przemycić kurkumę, płatki owsiane, siemię lniane, otręby, ostopest. Gwarantuję, że nikt sie nie zorientuje, a zdrowie zaprocentuje... :D