Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad. Z porów często zostają nam zielone liście, a są one równie wartościowe jak biała część. Przedstawiam moją kolejną propozycję na ich wykorzystanie .
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 236
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 236
Składniki
Piersi przekroiłem na pół, posypałem przyprawami i na chwilę zostawiłem. W tym czasie przygotowałem pory, używam zarówno białej części jak i liści.
Pory świetnie się mrożą, więc zawsze mam je pod ręką. Na patelnię wrzuciłem posiekany czosnek oraz pory. Chwilę podsmażyłem a następnie zalałem wodą i dusiłem. Jeżeli mam akurat pod ręką paprykę, dodaję jedną posiekaną sztukę do duszenia.
Na drugiej patelni usmażyłem piersi na rumiano. Przed końcem duszenia przełożyłem kurczaka do porów i pozwoliłem im przejść smakami.
Przemycamy zdrowie: Do przypraw dodaję odrobinę kurkumy. Ziemniaki gotuję z marchewką, dzięki temu zachowują one witaminę C.