Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piętrowe kotleciki z papryką i serem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 135
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 100
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 135
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 100
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22716
Składniki
Plastry udźca oczyść. Natnij je po obwodzie w kilku miejscach i rozbij. Posól i oprósz pieprzem.
Z papryk usuń gniazda nasienne, warzywa umyj i osusz. Podziel je na 8 kawałków.
Rozgrzej olej na patelni i po kolei smaż na nim kotlety. Na pozostałym na patelni tłuszczu podsmaż papryki. Podlej je następnie niewielką ilością wody, posól, oprósz pieprzem i krótko podduś.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż 4 kotlety. Na każdym z nich połóż kawałek papryki, kolejny kotlet i znów paprykę. Zepnij całość wykałaczkami (lub szpadkami do szaszłyków) i posyp startym serem. Piecz w piekarniku w temperaturze 190°C przez ok. 15 min. Piętrowe kotlety możesz podać np. z frytkami.Źródło: Świat kobiety