Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pietruszkowe kopytka z gorgonzolą"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1785
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1596
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1785
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1596
Składniki
Ugotowane i jeszcze ciepłe ziemniaki przeciśnij przez praskę. Wyrób z jajkiem, mąką pszenną i ziemniaczaną oraz posiekaną natką. Dopraw solą i pieprzem.
Z ciasta uformuj wałeczki, potnij jak kopytka i wrzuć partiami na osolony na wrzątek. Gotuj, aż wypłyną.
W rondelku rozpuść masło. Dodaj ser z mlekiem.
Polej kopytka sosem i posyp posiekanymi orzechami włoskimi.Źródło: Kurier TV