Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "„Pijany” łosoś w paście koperkowej"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 208
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8944
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 208
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8944
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Składniki
45 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji ok. 6 zł • Przepis na 2 porcje
Musztardy, sól i gin mieszam i tą marynatą smaruję łososia ułożonego na folii aluminiowej. Posypuję go posiekanym koperkiem i układam na wierzchu plasterki cytryny. Owijam folią aluminiową i wstawiam na 2 godz. do lodówki.
Piekę łososia ok. 25 min w temp. 180°C.
Koperek, migdały, oliwę, sok z cytryny miksuję w blenderze. Doprawiam solą i pieprzem. Pastę przekładam do foremek-serc, a następnie wykładam ją na talerze i dekoruję migdałami.
Bagietkę kroję na kawałki o szer. ok. 2 cm. Rumienię je na złotobrązowy kolor na suchej patelni grillowej. Łososia i bagietkę układam obok serc z pasty koperkowej.
Prosty, szybki do zrobienia i przede wszystkim zdrowy. Wyśmienity i wygląda elegancko. Ewelina Pędzikowska z KutnaŹródło: Kobieta i życie