Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantna jarzynowa z rybą"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Filety (jeśli są mrożone, rozmrozić) pokroić w niedużą kostkę. Warzywa umyć. Marchewkę obrać, pokroić w słupki, por (białą i zieloną część) w krążki, dymkę w talarki, szczypior posiekać. Z chili usunąć nasiona, pokroić w kosteczkę.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać kawałki marchewki i pora, zalać litrem zimnej wody, doprawić solą i pieprzem, gotować ok. 15 minut. Do wywaru dodać kawałki ryby i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Pod koniec gotowania dodać pokrojone chili i posiekany szczypior. Doprawić sokiem wyciśniętym z cytryny.
W zupie rybnej warto mieszać różne ryby, wtedy jest najsmaczniejsza. Najważniejsze, żeby się nie rozgotowały.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium