Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantna nibypizza z cebulą"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 164
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 164
Składniki
35 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji 80 gr • Przepis na 8 porcji
Aleksandra Szoda z Porajowa
Gotowe ciasto francuskie przekładam wraz z papierem na blaszkę. Smaruję ciasto warstwą keczupu i kroję je na 8 równych trójkątów.
Cebulę obieram, kroję w drobną kostkę i rozsypuję równomiernie po całym cieście. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Posypuję nim wierzch ciasta.
Na koniec oprószam je czosnkiem niedźwiedzim. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C i piekę 25 min. Wyjmuję, lekko studzę na kratce i podaję jako przekąskę. Świetna np. do piwa.Źródło: Kobieta i życie