Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantna potrawka z wołowiny"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Składniki
Fasolę umyć, zalać wodą, moczyć przez noc. Następnego dnia przepłukać i ugotować, posolić tuż przed końcem gotowania. Odcedzić. Jeśli nie mamy czasu, można kupić czerwoną fasolę w puszce i przepłukać ją na sitku.
Rozgrzać łyżkę, oleju, zeszklić posiekaną cebulę. Wrzucić mielone mięso i mieszając, przesmażyć. Dodać przeciśnięty czosnek. Papryki oczyścić i pokroić w paski. Przesmażyć lekko na rozgrzanym oleju. Kukurydzę przepłukać na sitku i odsączyć.
Do smażonego mięsa z cebulką dodać paprykę. Wlać gorący bulion, przecier pomidorowy i koncentrat oraz dodać odsączoną fasolę i kukurydzę. Całość doprawić solą, pieprzem, oregano i chili. Dusić, aż część płynu odparuje. Podawać z chlebem.
<strong>: ok. 65 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium