Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantna rolada z wędzonym boczkiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o małych otworach. Mocno odciśnij sok. Mleko zagotuj, zalej nim ziemniaki i odstaw je na bok. Boczek pokrój w niewielką kosteczkę. Wysmaż na chrupko na rozgrzanej, suchej patelni.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Ziemniaki wymieszaj z kosteczkami boczku oraz czosnkiem. Dodaj tartą bułkę, przypraw do smaku solą, pieprzem i sporą ilością suszonego majeranku. Wyrób ciasto ziemniaczane.
Blachę posmaruj tłuszczem (ew. wyłóż papierem do pieczenia). Na spodzie równomiernie rozsmaruj przygotowane ciasto ziemniaczane. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 25 minut. Gorący placek ciasno zwiń. Roladę podawaj z dodatkiem podduszonej kiszonej kapusty.Źródło: Tina