Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantna zapiekanka z boczkiem na puszystym cieście drożdżowym"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5292
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5292
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 106
Składniki
Mąkę przesiewam. Drożdże rozpuszczam w odrobinie wody. Zaczyn wlewam do mąki, dodaję pozostałe , wyrabiam gładkie, elastyczne ciasto. Przykrywam je ściereczką i odstawiam do wyrośnięcia na pół godziny. W tym czasie przygotowuję dodatki: por kroję na plasterki i podsmażam na maśle. Filet z kurczaka kroję w kostkę, oprószam solą i papryką, smażę na oleju. Boczek kroję w kosteczkę, wysmażam na chrupiąco. Mozzarellę i obraną cebulę tnę w plasterki, a pomidorki na połówki. Pepperoni oczyszczam z nasionek, kroję w talarki.
Blachę wykładam papierem do pieczenia, na dnie rozwałkowuję ciasto. Smaruję keczupem, kładę połowę mozzarelli, a następnie pozostałe dodatki. Na wierzchu rozkładam resztę sera, posypuję oregano. Piekę 40 min w 200 st.
Porcja zawiera ok. 420 kcal.
Porcja kosztuje ok. 1,80 zł.
ok. 110 min.Źródło: Tina