Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna zupa dla wielbicieli ostrych smaków:)
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 129
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 96
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 454
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24359
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 129
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 96
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 454
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24359
Składniki
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie obtaczamy w mące wymieszanej z ostrą papryką. Rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Smażymy około 10 minut na dużym ogniu mieszając co jakiś czas.
Papryki kroimy w kostkę, pieczarki w półplasterki. Po 10 minutach do mięsa dodajemy paprykę i pieczarki, mieszamy i smażymy kolejne 10 minut.
Następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącym rosołem, dodajemy słodką paprykę, kminek, pieprz czosnkowy i odrobinę soli, przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu około 40 minut. 10 minut przed końcem dodajemy pokrojone w plasterki korniszony chili, ewentualnie doprawiamy jeszcze odrobiną soli. Podajemy z pieczywem. SMACZNEGO:)