Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantne babeczki"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w talarki, a kiełbasę w cienkie plasterki. Podsmaż razem na odrobinie oleju.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem. Odstaw, żeby przestygło. Pomidorki umyj i osusz. Rozłóż po łyżce cebuli z kiełbasą w każdej babeczce.
Pomidorki układaj na farszu. Śmietanę zmiksuj z jajkami. Dopraw solą i pieprzem.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połowę dodaj do śmietany. Masą jajeczno-śmietanową z serem zalewaj farsz w babeczkach. Posyp każdą pozostałym serem.
Piecz 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Udekoruj natką i listkami bazylii.
Czas przygotowania: 50 minut 180 kcal/1 babeczkaŹródło: Tele Tydzień