Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantne kopytka"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 68
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 191
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 104
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 68
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 191
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 104
Składniki
Do dzień wcześniej ugotowanych i zmielonych ziemniaków dodać mąkę ziemniaczaną, jaja i oliwę. Doprawić papryką i pieprzem, wyrobić ciasto.
Na stolnicy uformować wałek z ciasta o grubości 1,5 cm. Kroić nożem ukośne kluski. Wrzucać partiami do wrzącej wody, delikatnie mieszać. Gdy wypłyną, gotować jeszcze 2 minuty.
Ugotowane kluski wyjmować łyżką cedzakową. podawać z sosem i surówkami.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień