Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne kruche babeczki"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 116
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14529
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 66
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 151
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 223
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 116
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14529
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 66
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 151
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 223
Składniki
Ciasto: masło zagnieć z mą ką, śmietaną, żółtkami, szczyptą cukru i soli, schłodź. Ciasto cienko rozwałkuj. Szklanką wytnij kółka, wylep natłuszczone foremki. Piecz około 15 minut w 180°C. Ustaw do góry dnem, ostudź. Lekko uderz w dno foremek, wyjmij babeczki.
Nadzienie: twaróg zmiel, podziel na 4 części. Do jednej dodaj sok z buraków, do drugiej curry, do trzeciej posiekane zioła, wymieszaj, przypraw. Czwartą część przypraw solą. Babeczki napełnij farszami, ozdób oliwkami, krakersami i pomidorkami koktajlowymi.
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie