Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z cukinią z pikantnym dodatkiem papryczki habanero
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Składniki
Na łyżeczce oleju podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę. Kiedy lekko się przypiecze dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Chwilę podsmażamy razem.
Dodajemy resztę pokrojonych warzyw. Cukinii najlepiej nie obierać, aby zachowała chrupkść. Dodajemy przecier, sos sojowy i przyprawy i dusimy wszystko razem około 20 minut. Jeśli danie jest za gęste można dolać pół szklanki wody.
Podajemy z pieczywem, ryżem lub ziemniakami